FALKEN

 Namn  FALKEN

Byggår: 1947-48   Tillverkare:  DFF  Övermo varv  Längd: 7,20  bredd: 2,20 djupgående: 0,50  Motor Original :  Seffle typ S 15 BF 10 hkr 

Historia. Tillverkningskostnaden för  FALKEN  var 8 460 kr  Den ursprungliga Seffle 10 hkr byttes 1966 till en Deutz Dieselmotor typ FI L 812  på 9 hkr. Motornummret är antecknat på fakturan till Firma Skogskontakt Tysta gatan 4 11 5 24 Stockholm dit båten säljs den 14 januari 1971 Företaget sysslade bland annat med ta hand om omkullblåst skog och hade från 1969 ett tiotal mindre plåtbåtar för denna verksamhet. Firman handlade också med timmer från Finland som bogserats över Östersjön. I Sickla sjö blötlades och buntades stora mängder timmer där nuvarande Hammarby  Sjöstad ligger. Där slutar mina spår efter Falken som hade ett speciellt utseende med det påsvetsade skvättbordet        

 

Nymålad nyss sjösatt vid Övermo Varv. Foto Bengts Strandberg våren 1969

Bogserad efter ångf. Erik på Siljan  något år före 1966 Fotot genom Tony Nordesjö.

Tillbaka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s