Fynd i linan


Det har berättats för mig att en av varpbåtama låg utanför Laknäs och spelade flot. Det var lite vind så flotet drev. När man kom mot slutet av varpet och linan började lyfta från vattnet fick man se att något hängde på linan. Skepparen beordrade en av besättningen att ro ut och se efter vad det var som fastnat. Roddaren kom ganska snart tillbaka med en aktersnurra. I och med att flotet drev släpade linan efter botten och fick så kontakt med den sjunkna utombordaren och den blev så hängande i propellern på linan.
Bengt Bergkvist
publicerat i skriften Hvarpångbåten S/S SILJAN 125 år

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s