ATLE

Byggår: 1949  Tillverkare:  DFF  Övermo varv  Längd: 10,50  bredd: 3,00  djupgående: 1,00 
 Motor Seffle S 110 tillvnr 6518  BF 25 hkr vid 600v/m  runt  1980 ersatt med en  Bolinder Munktell på 46 hkr

Båten byggdes av DFF sitt eget Övermo Varv i Leksand, systerbåt till  YMER. Däckad motorvarpbåt som var försedd med trad styrhytt och varpspel  för 1000 meters 12,5 mm lina. Okänd stationsort men 1967 återfanns den sedan några år tillbaka oanvända båten undanställd på varvsområdet i Övermo. Den 2 april 1968 blev YMER utannonserad tillsammans med HOSJÖ och NEPTUN i Falu Kuriren: Hon såldes på anbud till Sven Karlberg i Born. Sven tog efter några år ur kulmotorn och ersatte den med en heldiesel. Även överbyggnaden förnyades och förstorades. Båten gick omväxlande i Ljugaren och Siljan.

I slutet av 1990 talet fick båten sin tredje styrhytt som byggdes upp i traditionell stil med många rutor och speglar.  En spektakulär händelse var när båten medverkade vid invigningen av Dalhalla. Hon tuffade då runt på den lilla sjön som omger scenen i det gamla kalkbrottet.
När hon befar Siljan  är hemmahamnen Vikarbyn.
Atle vid  sågen i  Born med ny överbyggnad. Foto Anders Winter april 1974Sefflemotorn från 1949 S 110 med tillverkningsnummer 6518. Foto Anders W 1999 07 03

Atle deltar i Siljans Fartygsförenings höstutfärd. Foto Anders Winter  1999 09 05

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s