Halvfel

Ung, okänd eldare kör GÖRANS maskin Foto Nils Sellner

Insänt av Hans Forsstrom Mora:
-Hasse Daniels berättade för mig en gång när jag åkte med S/S NORSBRO nerför älven, Hasse var ju maskinist på ångbåtarna, men när den här fadäsen hände var han på en annan båt inte den han normalt brukade vara maskinist på. Att slå fram och back på maskin var tvärs emot på den här båten mot den han var van vid. I alla fall kom dom upp till Sanda och skepparen skulle vända båten i höjd med Flottistbryggan. Det står ett stort båthus bredvid bryggan och det låg läns utanför så det var lite trångt. Det blev en del fram- och backmanövrar och när båten gick i riktning mot båthuset ville skepparen ha en halv back men här kom Hasse av sig och slog halv fram vilket resulterade i att dom körde rakt igenom båthusporten och in i båthuset så att båthustaket gick över halva fördäcket. Skepparen gick ut på däcket och tittade på förödelsen sen ropade han ner till Hasse i maskin:
– Jaha! Du får väl komma upp och reparera nu då !
Det där berättade Hasse, båthuset står kvar än i dag!

Åter till Berättelser om folk och äventyr